Nieuws


 

Aut Of The... Podcast nieuws


Terug naar overzicht

03-04-2019

In het nieuws...

Woensdag 4 april 2019 was het lanceerfeest van de Aut of the... Podcast van Odette orthopedagoog & Thijs, bewoner van de LosserHof. Hij gaf een sneak preview van zijn podcast die vanaf vandaag online staat. Het is de bedoeling dat er elke maand een nieuwe podcast komt. De podcasts zijn te beluisteren via podcast.ditisthijs.com (of via Soundcloud).

Bekijk hier het interview van Thijs met de Tubantia (incl. filmbeelden).

Lees hier het artikel van Hallo Losser.

Beluister hier het interview met 1Twente.

Beluister hier het interview met RTV Oost. Start interview: 47.30.

Lees hier het artikel in de Klik.

Over Thijs

Thijs Fleer is geboren in Losser met een enorm grote liefde voor muziek. Door die liefde voor muziek is hij ook van de radio gaan houden. Wekelijks is hij te horen op LoHo, de radiozender van de LosserHof.

Buiten zijn aangeboren liefde voor muziek en radio zat autisme en ADHD ook naar zijn eigen zeggen in zijn ‘geboorte-pakket’. Thijs: “Als je de spreekwoordelijke stempel autisme krijgt moet je het daar eigenlijk ook mee doen. Ik nam hier geen genoegen mee en ben op zoek gegaan naar een manier om er achter te komen wat dat nu eigenlijk is, autisme, en wat maakt dat ik hier last van heb?”

Gesprekken met zijn orthopedagoog, Odette Hageman, leidden er toe dat het idee werd opgevat om een podcast te maken, waarmee Thijs niet alleen zichzelf helpt, maar ook andere mensen die zelf autisme hebben of iemand kennen met autisme.

Bekijk hier de website van Thijs.

Bekijk hier de facebookpagina van Aut of the Podcast.

Autismeweek

Van 31 maart t/m 6 april vindt de NVA Autismeweek 2019 (www.autismeweek.nl) plaats. Hierin vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) extra aandacht voor de ongeveer 200.000 mensen met autisme in ons land. Het thema van de NVA Autismeweek 2019 is Autisme werkt!

Week van de Podcast

Naast Autismeweek is het deze week ook de Week van de Podcast op NPO radio 1. Lees hier meer.(bron: detwentsezorgcentra.nl)Terug naar overzicht


vrijdag 5 april 2019 19:20

 
E-mailen
Map
Instagram